Sute de bucureșteni au participat la marea lansare a Single Malt Society în Capitală, care a avut loc luni seara, la Palatul Parlamentului. După Cluj-Napoca, Iași și Timișoara, turul lansărilor s-a închis la București. Comunitatea noastră online numără deja peste 1700 de membri înscriși, în mai puțin de 8 luni de la primul eveniment.

Invitații găzduiți în Salonul de recepții au degustat o selecție atentă de whisky single malt, într-o atmosferă elegantă și relaxată. Gala a reprezentat și o ocazie pentru membrii comunității online de a se cunoaște și de a face schimb de experiență. Specialiștii prezenți la eveniment le-au dezvăluit acestora câteva dintre secretele single malt.

Marea Lansare a Single Malt Society de la București i-a adus, din nou, împreună pe fondatorul acestei comunități, Nawaf Salameh, Chairman Alexandrion Group și singurul reprezentant al Europei de Est învestit cu titlul de Keeper of the Quaich, și cei patru ambasadori ai proiectului: Olimpia Melinte, Alina Ceușan, Adrian Despot și Petre Fumuru. Ei le-au împărtășit celor prezenți experiențele lor legate de single malt.

Am lansat în România, în urmă cu mai puțin de un an, Single Malt Society, pentru că ne-am propus să creăm un spațiu comun pentru pasionaţii de single malt. Am simțit nevoia să îi aducem la un loc pe toți acești oameni care, deși au personalități și vieți atât de diferite, împărtășesc aprecierea pentru single malt și, odată cu ea, pasiunea pentru calitatea experiențelor, a produselor și implicit a vieții. Comunitatea Single Malt este deschisă tuturor celor care cred în cultivarea bunului gust, chiar dacă până acum nu au avut poate ocazia să savureze un single malt”, a spus Nawaf Salameh, Chairman Alexandrion Group și Keeper of the Quaich.

Nawaf Salameh la evenimentul de lansare a comunitatii Single Malt Society din Bucuresti. Comunitatea se adreseaza tuturor pasionatilor de whisky single malt.

O să încep prin a vă povesti depre o reacție pe care mulți barmani o au atunci când îmi comand un single malt: mă privesc cu o sprânceană ridicată, întrebându-se dacă chiar știu ce vreau să comand. Și de cele mai multe ori rămân plăcut surprinși să descopere că da, chiar cunosc universul single malt, iar toate informațiile le-am cumulat și le-am decantat pe parcurs, în cadrul familiei Single Malt Society. Cred în puterea educației, în lucrul bine făcut și aprofundat în timp, de unde și rolul meu ca ambasador Single Malt Society: să introduc conceptul, ritualul, povestea single malt inclusiv publicului tânăr, poate mai puțin experimentat, dar cu siguranță deschis la experiențe premium”, a declarat Alina Ceușan, Ambasador Single Malt Society pentru Transilvania.

Povestea mea cu single malt a început în urmă cu circa 13 ani, la o degustare de vin. Chiar înainte de degustare, cineva inspirat mi-a făcut cunoștință cu un single malt foarte afumat. Recunosc că primele 3 guri de vin de la acea degustare nu au avut niciun gust, afumătura single malt-ului acaparând toate simțurile. În timp, am ales să îmi continui povestea cu această categorie de whisky și iată-mă astăzi pasionat. Am acasă inclusiv o vitrină dedicată – care bănuiesc că se regăsește și în alte case –  ce suferă de un sindrom comun tuturor pasionaților: oricât de multe sticle ar conține, niciodată nu sunt suficiente și tot timpul cred că trebuie să se mai împlinească cu câteva”, a afirmat și Adrian Despot, Ambasador Single Malt Society pentru Banat.

Primul meu single malt nu a fost un single malt, pentru că l-am încercat cum nu se poate mai prost, în combinație cu o băutură energizantă. Teoretic aceasta a fost prima mea interacțiune, practic, însă, aceasta s-a întâmplat în momentul în care am intrat în comunitatea Single Malt Society și am început să înțeleg povestea, valorile și gustul acestui whisky premium. Am înțeles că este o băutură fină, o experiență nouă, o poveste nouă, cu o istorie extraordinară în spate și cred cu putere că întreg universul single malt merită împărtășit și făcut cunoscut unui public cât mai larg”, a conchis Petre Fumuru, Ambasador național Single Malt Society.

Olimpia Melinte si Petre Fumuru la evenimentul de lansare a comunitatii Single Malt Society din Bucuresti. Comunitatea se adreseaza tuturor pasionatilor de whisky single malt.

Valorile autentice ale single malt – dorința de a excela și aprecierea bunului gust –  au reprezentat liniile directoare ale evenimentului. Universul single malt a fost sintetizat într-un moment video realizat de regizorul Carmen Lidia Vidu, ce a surprins scene iconice din cinematografia internațională în care această băutură premium este vedeta.

„După ce am vizionat acest moment iconic care reflectă ritualul single malt în cinematografia internațională, realizez că nu avem imagini atât de grăitoare în niciun film românesc. Dacă avem vreun regizor prezent în sală, îl anunț că atât universul, cât și actrița sunt disponibile. Lăsând gluma la o parte, unul dintre motivele pentru care m-am alăturat Single Malt Society în calitate de ambasador a fost pentru a arăta că feminitatea și puterea se îmbină perfect într-un pahar de single malt și în întreg ritualul de savurare”, a declarat Olimpia Melinte, Ambasador Single Malt Society pentru Moldova.

SHARE