Întâlnirile din cadrul QP Pub, Ambasadă Single Malt Society, au devenit deja o tradiție. Revenim mereu în locație cu degustări și workshop-uri noi, iar evenimentele se dovedesc a fi mai mult decât reușite. Ne-am convins de acest lucru încă o dată, vineri, 14 iunie, în cadrul workshop-ului Atelier Cask Strength Whisky.
Alături de expertul single malt, Dragoș Mateescu, paticipanții au descoperit tainele procesului de savurare al celui mai pur single malt, 𝗖𝗵𝗮𝗽𝘁𝗲𝗿 𝟳 𝗠𝗶𝗹𝘁𝗼𝗻𝗱𝘂𝗳𝗳 6 YO, au experimentat diluția unui single malt, single cask, nonchill-filtered, fără adaos de caramel.
Fiecare invitat a descoperit câte un single malt (65,1% abv), unul diluat la 57% abv, unul diluat la 50% abv și unul la 43% . Ulterior, participanții și-au ales rețeta potrivită și majoritatea a optat pentru cea mai mică diluție, respectiv 57%.
Cu atenție, cu adaos de apă, în diverse cantități, prietenii Single Malt Society au ajuns la gustul și tăria dorită, au asezonat food pairing de excepție și la final au concluzionat: “Ce seară reuștită!”