De multe ori, atunci când analizăm un single malt, întâmpinăm dificultăți în a exprima în cuvinte ceea ce simțim în gust și miros. Dar cu puțină organizare și cunoașterea aromelor principale, lucrurile se simplifică 😊

Aromele se împart în cinci categorii:
Aromele fructate – fructe verzi, pârguite, fructe confitate, fructe de pădure, fructe tropicale și categoria citricelor.

 

Foto: whiskyflavour.com

Foto: whiskyflavour.com

 

Aromele dulci – vanilie, miere, caramel, ciocolată.

Cereale și nuci – miros și gust de biscuite, pâine, orz malțat, iarbă proaspăt cosită sau fân uscat, arome de uleiuri vegetale.

Categoria aromelor intense, lemn și condimente – arome de lemn, doagă, piele, tutun, cafea, ghimbir, cuișoare, arome ce provin de la brânzeturi maturate.

Categoria de fum și sare – nuanțe de fum, carne afumată, sare, alge, alcool pur și înțepător.

Astfel, urmărind procedura de degustare pe care deja o cunoaștem, reușim să identificăm prezența aromelor din fiecare categorie.

 

Sláinte!

SHARE