În primul rând, dacă ești membru într-o comunitate de whisky, înseamnă că nu ești doar un simpatizant al whisky-ului, ci prezinți un interes real și susținut – atât din postura de consumator, dar mai ales din cea de pasionat și iubitor al distilatului și poveștii din spatele fiecarei sticle din acest tip de băutură rafinată.

Fie că ești membru într-o comunitate online sau al unui club de whisky offline, există un cod de onoare astfel ca toată lumea să se simtă bine și să se bucure de o experiență completă a consumului de whisky, precum și a descoperirii acestuia.

RESPECT

Acceptă că alții pot iubi un whisky pe care tu îl desconsideri și automat că unele persoane poate nu vor aprecia whisky-ul tău preferat. ”Degustibus non disputandum”.

 

Membrii clubului nu se pot diferenția în bogați și săraci, așa că admite că unii nu vor plăti la fel de mult ca tine pe o sticlă de whisky așa cum cei ce cheltuiesc mai mult, nu sunt automat snobi sau încrezuți.

DECENȚĂ

Înțelege că simțul umorului este ca o sticlă rară de whisky, nu toți posedă. Fii simpatic 😊. În cele din urmă, menținerea bunei dispoziții este în interesul tuturor, iar promovarea ei este chiar unul dintre obiectivele principale ale unei astfel de comunități, pe lângă educare și socializare.

Scopul afilierii la astfel de comunități nu este unul comercial, așa că nu încerca să vinzi whisky colegilor de club (mai ales online).

De asemenea, opiniile contradictorii sunt factor de progres daca le păstrăm în limitele normale. În mod evident și absolut, jignirile sunt excluse.

 

INDULGENȚĂ

Toti suntem membrii aceleiași comunități, indiferent că ne plac blendurile, malturile sau irlandezele, bourboanele sau japonezele. Admite însă că cele mai bune sunt single malturile (sâc).

Dacă te hotărăști să postezi online păreri, comentarii, impresii sau experiențe, nu-i băga în seamă pe cei ce te atacă personal. Ignora-i și nu le răspunde. Admite că toată lumea are dreptul la o opinie, chiar dacă este greșită.

În concluzie, dacă urmezi aceste principii, nu doar că vei fi un exemplu în comunitatea ta de whisky, însă doar așa te vei putea bucura pe deplin de satisfacțiile ce vin odată cu apartenența la un astfel de club.

Până data viitoare, să beți bun și în compania preferată!

Sláinte!

SHARE