În lumea whisky-ului, poveștile au fost catalizatorul ce au propulsat single maltul la statutul de dram nobil. Nararea unei povești despre whisky a fost întotdeauna cea mai de efect cale de comunicare a istoriei, miturilor și mai ales a științei whisky-ului.

Dar cum ajunge o poveste să devină cu adevărat intersantă? În primul rând, proprietatea faptelor și a cunoștintelor. Dar dincolo de lecția despre whisky, informații tehnice sau stiintifice, oamenii își doresc să meargă mai departe către poveste și emoții.
O poveste de succes înglobează atât elemente personale, cât și un ton adecvat. Acest lucru este în sarcina oricărui narator, iar amintirile personale și anecdotele pot face o poveste atractivă.

#SingleMaltSociety

Iubitorii de whisky își doresc să afle de ce băutura preferată are gustul pe care îl are, iar acesta este un bun punct de plecare pentru o poveste fascinantă. Nu este obligatoriu să știi povestea înainte să guști un single malt. Însă imediat ce ajungi să o cunoști, efectul este semntificativ. Același lucru se aplică și în momentul în care testezi mai întâi băutura și îi cunoști ulterior povestea. Poți înțelege mai bine de ce ti-a plăcut atât de mult acel single malt.

Asortând așadar unui malt o povestea, vei descoperi pairing-ul perfect.

Poți începe să descoperi poveștile chiar de pe cutiile single malt-urilor sau poti citi recenzii de pe internet. Poți parcurge articole din reviste specializate print sau online. Poți citi cărți întregi dedicate single malt-urilor sau chiar viziona filme de prezentare pentru distilerii. Poveștile cel mai savuroase le vei descoperi în comunități de iubitori de single malt, la prezentări și degustări și poate cele mai fascinante sunt cele aflate în tururile de distilerii.

Până la urmă, o poveste știută, face și alegerea de cumparare mai ușoară.

Iubitorii de single malt se hrănesc cu povești și se bucură degustând un malt alături de prieteni sau în intimidate.

Sláinte!

SHARE