În cadrul degustării de joi, 21 februarie am aflat mai multe despre whisky-ul realizat într-o singură distilerie, din orz malțificat, mai exact, am pătruns în tainele single malt-ului. Am descoperit și tradițiile de distilare ale regiunilor unde au fost realizate tipurile de malt servite, dar mai ales,  cum gustăm whisky-ul, pentru a aprecia și savura cel mai bine această băutură de lux.
Evenimentul s-a desfășurat la LollyPop Cafe, iar degustarea a fost însoțită de brânzeturi fine, mezeluri italienești și ciocolată.

Tasting mat-ul a cuprins elitele single malt-ului:

• Glenfiddich XX – Misteriosul sortiment Project XX, parte din colecţia Experimental Series, a fost creat în secret. Fiecare dintre cei 20 de experţi a ales un single malt Glenfiddich pe care l-au considerat interesant, participând fără să ştie la crearea unui whisky cu totul şi cu totul deosebit. Sortimentul păstrează caracterul specific single malt-urilor Glenfiddich, însă dezvoltă personalităţi multiple seducătoare şi sofisticate, care cuceresc de la prima degustare.
• Glenfiddich IPA
– Este single malt-ul din aceeași zonă Speyside a cărui maturare se finalizează în butoaie în care anterior a fost păstrată bere IPA (India Pale Ale), împrumutând astfel nuanțe din aroma acesteia – arome vibrante de coajă de citrice, vanilie şi accente de hamei.
• The Balvenie 14 YO – Sortimentul Caribbean Cask este maturat în butoaie de bourbon timp de 14 ani, după care este „desăvârşit” în butoaie folosite anterior pentru păstrarea romului din Caraibe. Pentru a crea un sortiment absolut fermecător, Maestrul David Stewart a umplut butoaie din lemn de stejar american cu un blend de romuri selecţionate din Indiile de Vest, realizat chiar de el. Romul a fost apoi extras pentru a introduce single malt-ul. Rezultatul este unul de excepţie: un whisky cu caracter delicat şi accente de miere specifice Balvenie, combinat cu note de pralină, fructe şi alte arome inedite, tipice romului.

Nu a lipsit nici renumita tombolă Single Malt Society, iar premiul a constat într-o sticlă de Glenfiddich Project XX, sortiment care păstrează caracterul specific single malt-urilor Glenfiddich, însă dezvoltă personalităţi multiple seducătoare şi sofisticate, care cuceresc de la prima degustare.

SHARE