Întâlnirile din cadrul QP Pub, Ambasadă Single Malt Society, au devenit deja o tradiție. Revenim mereu în locație cu degustări și workshop-uri noi, iar evenimentele se dovedesc a fi mai mult decât reușite. Ne-am convins de acest lucru încă o dată, vineri, 14 iunie, în cadrul workshop-ului Atelier Cask Strength Whisky.

Foto: QP Pub

Alături de expertul single malt, Dragoș Mateescu, paticipanții au descoperit tainele procesului de savurare al celui mai pur single malt, 𝗖𝗵𝗮𝗽𝘁𝗲𝗿 𝟳 𝗠𝗶𝗹𝘁𝗼𝗻𝗱𝘂𝗳𝗳 6 YO, au experimentat diluția unui single malt, single cask, nonchill-filtered, fără adaos de caramel.

Foto: QP PUB

Foto: QP Pub

Fiecare invitat a descoperit câte un single malt (65,1% abv), unul diluat la 57% abv, unul diluat la 50% abv și unul la 43% . Ulterior, participanții și-au ales rețeta potrivită și majoritatea a optat pentru cea mai mică diluție, respectiv 57%.

Foto: QP Pub

Cu atenție, cu adaos de apă, în diverse cantități, prietenii Single Malt Society au ajuns la gustul și tăria dorită, au asezonat food pairing de excepție și la final au concluzionat: “Ce seară reuștită!”

Foto: QP Pub

 

SHARE