Prima întâlnire a membrilor Single Malt Society a avut loc în Cluj-Napoca, la Chios Social Lounge, pe 19 decembrie 2017. Pe tasting mat am avut trei single malt-uri din Speyside: Aberlour 12, Balvenie 12 și Chapter 7 Speyside. Toate s-au bucurat de aprecierea participanților ce au putut analiza diferențele dintre cele trei tipuri de whisky single malt aparținând aceleiași zone Speyside, dar fiecare cu specificul distileriei.

Aberlour 12, un single malt maturat în butoaie de bourbon și sherry, este obținut prin amestecarea butoaielor de cele două feluri fără finisare.

Balvenie 12 este un single malt maturat 12 ani în butoaie de bourbon după care a fost finisat câteva luni în butoaie de sherry.

Chapter 7 este creația unui îmbuteliator independent ce a amestecat două butoaie de ex-bourbon, rezultând o ediție limitată, la 46% abv, nefiltrat și fără adaos de colorant.

Toate au reflectat spiritul Speyside, dar diferențele au ieșit la iveală datorită amprentei fiecărei distilerii în parte, iar cel mai apreciat a fost Balvenie 12 ani.

Gazdele noastre de la Chios Social Lounge ne-au delectat gusturile cu un pairing de mancare foarte potrivit cu malt-urile de pe masă și au completat o seară perfectă marca Single Malt Society.

Mulțumim colegilor și gazdelor noastre și promitem că ne vom întâlni curând în Cluj-Napoca!

Galerie foto

SHARE