Odată cu venirea primăverii avem parte de arome proaspete iar atmosfera vie s-a regăsit și în whisky-ul savurat în cadrul degustării Single Malt Society care a avut loc în Iași. Locația gazdă, The Trumpets, a găzduit evenimentul din data de 13 martie, miercuri, unde peste 20 de invitați s-au lăsat răsfățați de un tasting mat unde au fost prezente 3 whisky-uri single malt.

Am descoperit notele complexe de miere, fructe proaspete, uscate și vanilie, armonizate perfect pentru un parfum dulce și îmbietor. Am savurat ulterior un buchet fin și delicat, combinația aromelor de nuci, scorțișoară, mere roșii și note lemnoase, pentru ca produsul vedetă al serii, Benriach 9 yo Chapter 7, să ne lase învăluiți în arome de primăvară.

Dragos Mateescu a fost ghidul nostru în experimentarea aromelor, iar fiecare etichetă și distilerie a fost povestită pentru a aprofunda cât mai corect cultura single malt-ului:

Glenfiddich 15 yo Solera – Elegantul sortiment Glenfiddich 15 ani este învechit folosind metoda Solera, care presupune amestecarea mai multor butoaie de băutură cu vârstă diferită într-un singur recipient. Băutura este învechită în butoaie din lemn de stejar european folosite anterior pentru sherry şi în butoaie noi din lemn de stejar European. Alambicul Solera nu este niciodată golit complet, el este păstrat pe jumătate plin cu whisky încă din anul 1998.
Balvenie 12 yo Doublewood – se distinge prin învechirea în două tipuri de butoaie. Sortimentul este transferat din butoaie de bourbon în butoaie de sherry aflate la prima umplere, unde îşi petrece ultimele nouă luni de maturare. Fiecare dintre aceste două etape împrumută calităţi diferite single malt-ului. În ciuda identităţii complexe, sortimentul este uşor de băut şi se adresează în special celor care preferă un single malt aromat şi sofisticat.
Benriach 9 yo Chapter 7-  
ediție limitată de 81 sticle în lume, toate exclusiv pentru Romania, dintr-un singur butoi Hogshead (butoi ex-bourbon reconstruit în Scoția) cu arome dulci și fructate, ce a obținut 88,5 puncte în Whisky Bible by Jim Murray.

Degustările Single Malt Society au devenit o tradiție deja iar în fiecare lună pregătim o serie de surprize. Alătură-te pentru o seară a experiențelor și a aromelor.

Credit Photos: The Trumpets, Iași

SHARE