Chiar dacă mulți au fost plecați în concediu, degustările organizate de Single Malt Society au continuat și în luna august.  Unii dintre cei care pe 23 august nu se bronzau pe malul mării, au venit alături de noi la El Unico Lounge Primăverii, în București, să savureze și să afle mai multe despre trei single malt-uri de excepție.

Ambasadorii  proiectului Adrian Despot și Petre Fumuru au fost  alături de cei aproape 30 de participanți la eveniment și le-au împărtășit acestora experiențele lor legate de single malt.

Petre Fumuru, declarat la începuturile proiectului nostru, un novice în aprecierea single malt-ului le-a vorbit participanților și despre rolul pe care Single Malt Society și l-a asumat  încă de la debut: să vină și în întâmpinarea celor care acum descoperă această categorie de băutură pentru a-i ajuta să înțeleagă ce înseamnă stilul de viață single malt. În același timp, clubul și-a propus să ofere pasionaților acestei categorii de băutură cât mai multe informații despre lumea single malt și să le faciliteze întâlnirile în cadrul cărora pot să aprecieze împreună un pahar de single malt.

Iar unul dintre acești pasionați este Adi Despot, ambasdorul Single Malt Society, care s-a relaxat și a degustat alături de ceilalți participanți vedetele de pe tasting mat.

The Balvenie 12 – este produs în nord-estul Scoției și este lăsat la maturat 12 ani în butoaie de bourbon. Aroma sa unică este dată de faptul că, acesta este mutat apoi pentru câteva luni în butoaie de sherry

Glenfiddich 15 – un sigle malt produs în Spyside, prin metoda inovativă Solera, împrumutată din industria producătoare de sherry.

Chapter 7 Miltonduff 2008 – este un single cask sherry creat de îmbuteliatorul independent cu același nume. Deși are un conținut ridicat de alcool de 65%, maltul se distinge prin finețea aromelor, în ciuda duratei de maturare de doar 6 ani.

Câteva din cele 663 de sticle ale ediției limitate Chapter 7 Miltonduff 2008 au fost deschise pentru noi. Specialistul nostru i-a ajutat pe participanți să își concentreze, de data aceasta, atenția pe procedura de degustare. Dragoș Mateescu i-a ghidat să facă pasii care trebuie parcurși pentru înțelegerea unui single malt, mai ales pentru un single malt cask strength așa cum este Chapter 7. Astfel, participanții au descoperit că secretul dezvăluirii aromelor  lui Chapter 7, un malt cu un conținut mare de alcool – 65%, extrem de complex – este adăugarea unei mici cantițăți de apă, totul în funcție de preferințele fiecăruia.

Atmosfera a fost completată pentru doritori de un pairing cu trabucuri rulate proaspăt, în urmă cu o săptămână, de o torcedoare de gradul VII din Cuba, Julia Eduviges, Director de Calitate la fabrica H.Upmann din Havana. Și de data aceasta, la finalul întâlnirii, tombola deja obișnuită la evenimentele Single Malt Society și-a adjudecat câștigătorul. Acesta a plecat acasă cu o sticlă de Glenfiddich XX.

SHARE