Marțea aceasta, peste 35 de pasionați single malt s-au reunit pentru o seară, iar ca de fiecare dată, am fost primiți cu căldură de gazdele noastre, într-o nouă locație: Lollypop. Intimitatea  lounge-ului plin de culoare și eleganță a fost locația perfectă, iar întâmpinarea cu un pairing de trabucuri cubaneze de excepție a fost intro-ul perfect.

Pe tasting mat single malt-urile și-au spus fiecare povestea aromelor și i-au încântat pe degustători cu finețea lor:

Glenfiddich 15 – un sigle malt produs în regiunea din Scoția, Spyside, prin metoda inovativă Solera, împrumutată din industria producătoare de sherry.

The Balvenie 12 double wood
– un single malt maturat 12 ani în butoaie de bourbon, care ulterior este mutat pentru câteva luni în butoaie de sherry.

Chapter 7 Miltonduff 6 cask strength
– un single cask sherry cu un conținut ridicat de alcool ( 65% ABV). Maltul se distinge prin rafinamentul aromelor, în ciuda duratei de maturare de doar 6 ani. Chapter 7 Miltonduff  face parte dintr-o serie limitată de doar 663 de sticle puse la vânzare în 2008.

Toate cele trei malt-uri au făcut ca degustarea din cadrul lounge-ului Lollypop să fie una de excepție. Expertul Dragoș Mateescu a fost mentorul, împărtășind informații care au menținut participanții receptivi, inițiind întreaga procedură de degustare adecvată  single malt-urilor de pe tasting mat.

Printre temele dezbătute au fost vârsta malt-urilor, importanța calității butoaielor utilizate la maturare, precum si alegerea unui single malt în funcție de preferințe și gust înaintea importanței anilor alocați maturării.

Subiectul care a provocat cele mai multe dezbateri a fost tăria alcoolică și importanța acesteia în conturarea și înglobarea aromele fiecărui single malt în parte.

Seara s-a încheiat cu o nouă tombolă Single Malt Society iar cadoul cu care fericitul câștigător a plecat acasă a fost un Glenfiddich Project XX, acordat de data aceasta pasionatului de single malt, Vladimir Alexandru Cristea.

 

SHARE