Comunitatea noastră a întâmpinat Ziua Femeii cu un eveniment dedicat 100 % lor : Lady’s Whisky Corner.

O seară atipică, unde scopul nostru a fost să răsfățăm invitatele cu arome care trasformă orice seară în una reușită.

Vineri, 8 martie, începând cu ora 20:00, Ambasada Single Malt Society de la QP Pub a fost gazda noastră în fascinantă lume a whisky-ului unde am analizat calitatea, complexitatea și eleganța a două sortimente de single malt-uri. Invitatele au avut parte de workshop-uri de gust, repartizate în câte 4 grupuri. Sesiunile de mentorat au fost coordonate de expertul single malt, Dragoș Mateescu.

Experiența ne-a transpus într-o călătorie a savurării, am pornit cu note proaspete şi echilibrate de fructe, în special pere şi arome dulci de miere de salcâm pentru ca ulterior să interacționăm cu un mix elegant şi armonios de note de mere verzi, pere, ierburi aromatice şi flori de primăvară.

Glenfiddich 12 – Sortimentul Glenfiddich 12 ani este un whisky scoţian excelent, uşor de băut, învechit timp de 12 ani în butoaie din lemn de stejar american şi stejar european. Prospeţimea unică a single malt-ului se datorează apei pure de izvor folosite încă din 1887, iar profilul aromatic inedit este rezultatul procesului minuţios de producţie. Buchetul expresiv, calitatea, complexitatea şi eleganţa sortimentului Glenfiddich 12 ani sunt indiscutabile.

Glenfiddich IPA – Este single malt-ul din zona Speyside a cărui maturare se finalizează în butoaie în care anterior a fost păstrată bere IPA (India Pale Ale), împrumutând astfel nuanțe din aroma acesteia – arome vibrante de coajă de citrice, vanilie şi accente de hamei.

Photo credits: Ambasada Single Malt Society, QP Pub

SHARE