Finalul de an aduce o serie de degustări marca Single Malt Society care se vor desfășura în întreaga țară. Specialistul single malt, Dragoș Mateescu, a început incursiunea pe harta țării pentru a dezvălui secretele acestui tip de băutură atât pasionaților de single malt, cât și celor care abia acum descoperă categoria de elită a whisky-ului.

Ne-a făcut o deosebită plăcere să poposim din nou la Iași, orașul marilor idei și locul unde am fost primiți cu bratele deschise încă de la primul eveniment, lansarea Single Malt Society.

Odată cu lăsarea serii, în data de 22 noiembrie, Carbon Ristorante a pregătit scena pentru o nouă degustare, unde am reușit să aducem la un loc iubitorii de băuturi premium. Împreună, am descoperit pairing-ul perfect dintre single malt și meniul special pregătit de Tudor Turcan.

Aceasta a fost o premieră de asocieri culinare, fiind pentru prima dată când în cadrul degustărilor noastre am asociat tasting mat-ul cu preparate mai atipice precum Sushi roll somon | Pre desert dulce acrișor | Ciocolată picantă.

Tasting mat-ul prezent joi, în cadrul degustării, a cuprins două tipuri de single malt a celei mai premiate mărci, Glenfiddich, însă și un veteran Balvenie de 14 ani, Carribean Cask.

·         Glenfiddich IPA – este single malt-ul din aceeași zonă Speyside a cărui maturare se finalizează în butoaie în care anterior a fost păstrată bere IPA (India Pale Ale), împrumutând astfel nuanțe din aroma acesteia.


·         Balvenie 14 Carribean Cask
– după 14 ani de maturare în butoaie de bourbon, acest single malt este desăvârșit în butoaie în care anterior a fost păstrat rom din Caraibe.  Sortimentul a fost creat de Maestrul David Stewart. Acesta a umplut butoaie din stejar american cu un blend de romuri din Indiile de vest selecționate chiar de el. Le-a golit apoi, doar pentru a le umple cu sigle malt.

·         Glenfiddich Project XX
– acest single malt reprezintă un experiment creat prin amprenta a 20 dintre mințile excepționale ale distileriei. Experții invitați să contribuie la Project XX au ales 20 de malt-uri din depozitul Glenfiddich din Cornval, maturate în butoaie de vin de Porto, bourbon și sherry,  pe care le-au combinat cu măiestrie pentru a obține acest whisky  neobișnuit și inovator.
 Acest eveniment a coincis cu lansarea Ambasadei El Unico din cadrul Carbon Ristorante iar feedback-ul publicului și entuziasmul participanților ne-au motivat să punem Iașiul pe lista orașelor cu unele dintre cele mai mari interese  pentru cultura whisky-ului.

SHARE