Declaram în trecut că un single malt rafinat are mereu o poveste și oameni pasionați în jurul ei să o asculte. Și pentru că povestea este atât de fascinantă, am decis să revenit în Cluj pentru a continua nararea tainelor whisky-ului, unde am organizat o nouă degustare în cadrul Ambasadei Single Malt Society de la Cluj.

Pe 31 ianuarie ne-am întors în Ardeal, unde 68 de clujeni, și numai, au fost alături de noi pentru o seară dedicată comunității celor care experimenteaza rafinamentul si eleganta într-un mod informat.
Adrian Despot, Ambasador Single Malt Society și solist în cadrul trupei Vița de Vie a fost gazda evenimentului, alături de specialistul single malt Dragoș Mateescu. Misterele malt-ului au fost dezvăluite de către cunoscători, într-o ambianță elegantă asigurată de Amabasada Single Malt Society, din cadrul Charlie Pub, în ‘’inima’’ Clujului.

Preferința Ambasadorului Adrian Despot pentru Cluj este deja cunoscută, subliniată și în cadrul interviului oferit pentru Radio EBS: Clujul este mult – mult peste Timișoara, este și mult peste București, din anumite puncte de vedere și chiar mă bucur foarte tare. Acesta a vorbit despre pasiunea pentru single malt, whisky-ul obținut într-o singură distilerie: „Ceea ce mă atrage pe mine cel mai tare la single malt este povestea din spatele fiecărei distilerii. Sunt povești de viață fantastice, cu oameni care au desăvârșit niște rețete, iar rețetele astea sunt secrete de familie. (…) Multe dintre distileriile din Scoția sunt în continuare afaceri de familie”.

Pentru acest eveniment tasting mat-ul a fost selectat special și face trimitere la fascinanta Scoție cu ale sale note aromate:

  • Glenfiddich 15 ani – Elegantul sortiment este învechit folosind metoda Solera, care presupune amestecarea mai multor butoaie de băutură cu vârstă diferită într-un singur recipient. Băutura este învechită în butoaie din lemn de stejar european folosite anterior pentru sherry şi în butoaie noi din lemn de stejar european. Constatăm  note complexe de miere, fructe proaspete, fructe uscate şi vanilie, care se armonizează perfect pentru a crea un parfum dulce, îmbietor.
  • Balvenie 12  ani Doublewood – se distinge prin învechirea în două tipuri de butoaie ( ex – bourbon, ex – sherry ). Butoaiele tradiţionale conturează un caracter plăcut şi personal, în timp ce butoaiele de sherry conferă profunzime şi expresivitate gustului. În ciuda identităţii complexe, sortimentul este uşor de băut şi se adresează în special celor care preferă un single malt aromat şi sofisticat.
  • Chapter Tomatin 6 ani – un sortiment maturat într-un singur butoi de bourbon şi îmbuteliat la tăria butoiului în ediţie limitată de 335 de sticle surprinde plăcut cu personalitatea sa proaspătă şi vibrantă. Paleta aromatică este una inedită, uşor atipică. Ea transformă acest sortiment tânăr într-un whisky de senzaţie ce trebuie neapărat degustat.

Finalul evenimentului a fost acompaniat de cunoscuta tombolă, unde fericitul căștigător a plecat acasă cu un cadoul special: o sticlă Glenfiddich XX, parte din colecția Experimental Series.

SHARE