Un single malt rafinat are mereu o poveste și oameni pasionați în jurul ei să o asculte. Acest lucru s-a întâmplat la finalului anului 2018 în Cluj, unde am lansat prima Ambasadă Single Malt Society, în zona care ne-a devenit dragă și de care ne leagă deja multe amintiri. Evenimentul a încununat parteneriatul de lungă durată pe care l-am inaugurat cu locația Charlie Cluj.

În cadrul acestuia, specialistul Dragoș Mateescu ne-a dezvăluit povestea malt-ului și arta producerii lui, în compania lui Petre Fumuru, Ambasador Single Malt Society, de prezența căruia ne-am bucurat.

Lucian Farcaș, deținătorul locației Charlie ne-a întâmpinat într-o atmosferă caldă, de sărbătoare iar Clujul a devenit astfel un loc special pentru noi. A fost un eveniment pe care l-am dedicat celor care vor să se familiarizeze și să cunoscă tainele și aromele unui malt.

Tasting mat-ul a dezvăluit brand-uri premiate și single malt-uri care dezvăluie note rafinate:

  • Balvenie 14 Carribean Cask – după 14 ani de maturare în butoaie de bourbon, acest single malt este desăvârșit în butoaie în care anterior a fost păstrat rom din Caraibe.  Sortimentul a fost creat de Maestrul David Stewart care a a umplut butoaie din stejar american cu un blend de romuri din Indiile de vest selecționate chiar de el. Le-a golit apoi, doar pentru a le umple cu sigle malt.

  • Glenfiddich IPA – este single malt-ul din aceeași zonă Speyside a cărui maturare se finalizează în butoaie în care anterior a fost păstrată bere IPA (India Pale Ale), împrumutând astfel nuanțe din aroma acesteia – arome vibrante de coajă de citrice, vanilie şi accente de hamei.

  • Chapter 7 Milltonduff ( 6 years) – este sortimentul medaliat cu argint la C2C Cup care impresionează cu o personalitate destul de matură pentru vârsta fragedă pe care o are de fapt. Vorbim despre un single cask single malt whisky învechit în butoi de sherry timp de 6 ani şi îmbuteliat la tăria din butoi. Însă chiar şi la o tărie de 65.1%, sortimentul se prezintă catifelat şi elegant.

Am încheiat evenimentul cu binecunoscuta tombolă organizată în cadrul degustărilor noastre, în urma căreia fericitul câștigător, Ilie Sabin Goia, a plecat acasă cu o sticlă Glenfiddich XX, un whisky care face parte din colecţia Experimental Series, un proiect misterios și exclusiv.

SHARE