Perioada Sărbătorilor înseamnă momente memorabile alături de oamenii importanți din viața fiecăruia dintre noi. Din acest motiv, această perioadă ne-am propus să descoperim și să redescoperim orașele cheie ale României. A venit astfel rândul Arad-ului să ne impresioneze și într-adevăr, am plecat cu promisiunea că evenimentele în acest oraș se vor repeta.
Ultima vineri a lunii noiembrie a fost dedicată degustării Single Malt Society, în locația Mantua din Arad, unde începând cu ora 21:00 am adunat împreună cca. 50 de pasionați de whisky care au fost răsfățați de un tasting mat special.

  • Balvenie 14 Carribean Cask– după 14 ani de maturare în butoaie de bourbon, acest single malt este desăvârșit în butoaie în care anterior a fost păstrat rom din Caraibe.  Sortimentul a fost creat de Maestrul David Stewart care a a umplut butoaie din stejar american cu un blend de romuri din Indiile de vest selecționate chiar de el. Le-a golit apoi, doar pentru a le umple cu sigle malt.

  • Glenfiddich IPA– este single malt-ul din aceeași zonă Speyside a cărui maturare se finalizează în butoaie în care anterior a fost păstrată bere IPA (India Pale Ale), împrumutând astfel nuanțe din aroma acesteia.

  • Chapter 7 Miltonduff 2008– Este un single cask sherry creat de îmbuteliatorul independent cu Chapter 7 Miltonduff. Aromele sale sunt de o finețe aparte în ciuda conținutului ridicat de alcool ( 65%).

Am povestit până târziu în noapte despre știința fabricării unui whisky și despre cum savurăm corect un single malt, toate sub îndrumarea specialistului single malt Dragos Mateescu. Acesta a dezvăluit insight-uri despre cum descoperim malt-ul preferat și cum îl asociem în noaptea de Revelion.

SHARE