Pentru mulți dintre noi, joi este noul început de weekend. Așadar, am dat start-ul sfârșitului de săptămână cu un nou eveniment marca Single Malt Society, în data de 18 aprilie, chiar în Oradea. A fost prima noastră întâlnire cu acest oraș, considerat ’’de poveste’’pentru mulți oameni care îl vizitează pentru prima dată.

Hub-ul pasionaților de vin, Clubul Millesime, a fost locația evenimentului. Am avut alături de noi douăzeci și unul de împătimiți de vin care, alături de expertul single malt, Dragoș Mateescu, au descoperit și lumea fascinantă a single malt-ului.

A fost o plăcere să dezvăluim notele special selectate:

  • Elegantul sortiment Glenfiddich 15 Solera, învechit folosind metoda Solera, care presupune amestecarea mai multor butoaie de băutură cu vârstă diferită într-un singur recipient. Băutura este maturată în butoaie din lemn de stejar european folosite anterior pentru sherry şi în butoaie noi din lemn de stejar european. Constatăm  note complexe de miere, fructe proaspete, fructe uscate şi vanilie, care se armonizează perfect pentru a crea un parfum dulce, îmbietor.

  • Sortimentul Balvenie DoubleWood 12 ani se distinge prin învechirea în două tipuri de butoaie. Sortimentul este transferat din butoaie de bourbon în butoaie de sherry aflate la prima umplere, unde îşi petrece ultimele nouă luni de maturare. Fiecare dintre aceste două etape împrumută calităţi diferite single malt-ului. Butoaiele tradiţionale conturează un caracter plăcut şi personal, în timp ce butoaiele de sherry conferă profunzime şi expresivitate gustului. În ciuda identităţii complexe, sortimentul este uşor de băut şi se adresează în special celor care preferă un single malt aromat şi sofisticat.

  • Sortimentul Glenfiddich 12 ani se numără printre cele mai bine vândute single malt-uri din lume. Este vorba despre un whisky scoţian excelent, uşor de băut, învechit timp de 12 ani în butoaie din lemn de stejar american şi stejar european. Prospeţimea unică a single malt-ului se datorează apei pure de izvor folosite încă din 1887, iar profilul aromatic inedit este rezultatul procesului minuţios de producţie.

Deloc suprinzător, a fost o plăcere să împărtășim secretele single malt-ului în Oradea. Atmosfera intimă în compania unui malt premium, a transformat seara de joi într-un moment special.

SHARE