Ultima degustare a noastră din data de 23 aprilie s-a transformat într-un eveniment special cu casa închisă, în prezența celor trei ambasadori Single Malt Society: Olimpia Melinte, Adrian Despot și Petre Fumuru.

Alături de cei peste 30 de invitați și găzduiți de Ambasada noastră, QP Pub, am parcurs un whisky trip prin 3 zone de gusturi și arome ale Scoției. Tasting malt-ul a dezvăluit un Auchentoshan 12 reprezentând zona Lowlands în timp ce regiunea Speyside a fost ilustrată de Balvenie 14 Caribbean cask. Zona Islay, intitulată și patria whisky-urilor afumate, a fost ilustrată printr-un single malt special și unic, Laphroaig 10.

  • Apa folosită la prepararea acestui whisky multipremiat, Auchentoshan 12, provine din Loch Cochna, un lac din zona Highlands. Triplu distilat şi maturat timp de 12 ani, acest single malt cucereşte cu aroma sa de migdale rumenite, caramel şi gustul său delicat, inconfundabil Auchentoshan. În anul 2008, când gama a fost complet reconfigurată, Auchentoshan 12 Ani a înlocuit varianta de 10 ani existentă pe piaţă, pentru a oferi iubitorilor de whisky o experienţă mai intensă şi o aromă mai bogată.
  • Sortimentul Balvenie 14 Caribbean este maturat în butoaie de bourbon timp de 14 ani, după care este „desăvârşit” în butoaie folosite anterior pentru păstrarea romului din Caraibe. Pentru a crea un sortiment absolut fermecător, Maestrul David Stewart a umplut butoaie din lemn de stejar american cu un blend de romuri selecţionate din Indiile de Vest, realizat chiar de el. Romul a fost apoi extras pentru a introduce single malt-ul. Rezultatul este unul de excepţie: un whisky cu caracter delicat şi accente de miere specifice Balvenie, combinat cu note de pralină, fructe şi alte arome inedite, tipice romului.
  • Creat de Ian Hunter acum 75 de ani, Laphroaig 10 ani este un sortiment clasic şi captivant, premiat de nenumărate ori în cadrul competiţiilor naţionale şi internaţionale de profil. Secretul paletei aromatice complexe constă în faptul că orzul malţat care intră în compoziţia single malt-ului este uscat deasupra turbei arse.Fumul eliberat de turba arsă conferă complexitate, unicitate şi expresivitate sortimentului. Laphroaig 10 ani este un single malt specific zonei Islay, uşor de recunoscut după miros şi imposibil de uitat odată ce a fost degustat.

A fost o seară fascinantă unde am avut ocazia să depănăm împreună amintiri și povești unice. Lăsarea întunericului ne-a surprins ascultând experiențele personale ale fiecărui ambasador care au împărtășit cu noi experiențele lor personale privind zonele lor preferate pentru producerea unui single malt, dar și experiențele interacțiunii lor cu acest tip de băutură premium.

SHARE