Anul acesta am sărbătorit Ziua Internațională a Whisky-ului prin degustarea organizată la Ambasada Single Malt Society, Charlie Pub. Vedetele serii au fost etichetele Glenfiddich, cea mai premiată, vândută și apreciată distilerie din lume.

În data de 28 martie, 23 de pasionati de single malt au aflat toate secretele acestei distilerii, au dezbătut calitate orzului  însă și teme precum edițiile experimentale ale distileriei. Am descoperit că misteriosul sortiment Project XX, parte din colecţia Experimental Series, a fost creat în secret. Sortimentul păstrează caracterul specific single malt-urilor Glenfiddich, însă dezvoltă personalităţi multiple seducătoare şi sofisticate, care cuceresc de la prima degustare.

Glenfiddich IPA este primul whisky din colecţia Experimental Series, un single malt condimentat, creat în colaborare cu Seb Jones. Este malt-ul din zona Speyside a cărui maturare se finalizează în butoaie în care anterior a fost păstrată bere IPA (India Pale Ale), împrumutând astfel nuanțe din aroma acesteia – arome vibrante de coajă de citrice, vanilie şi accente de hamei.
Elegantul sortiment Glenfiddich 15 Solera este învechit folosind metoda Solera, care presupune amestecarea mai multor butoaie de băutură cu vârstă diferită într-un singur recipient. Băutura este învechită în butoaie din lemn de stejar european folosite anterior pentru sherry şi în butoaie noi din lemn de stejar european. Constatăm  note complexe de miere, fructe proaspete, fructe uscate şi vanilie, care se armonizează perfect pentru a crea un parfum dulce, îmbietor.
Cum degustarea s-a transformat într-un workshop, cea mai bună întrebare și dezbatere pe tema caracterului acestei distilerii a fost premiată cu o sticla de Glenfiddich 12 y ,vârful de lance al Glenfiddich. Sortimentul se numără printre cele mai bine vândute single malt-uri din lume. Este vorba despre un whisky scoţian excelent, uşor de băut, învechit timp de 12 ani în butoaie din lemn de stejar american şi stejar european.

SHARE