2021 a fost un an al progreselor în lumea criptografică. De la Bitcoin și Ethereum la NFT și cripto-modă, anul trecut a cunoscut o creștere semnificativă a producției și achiziționării de artă online. Cele două lumi în continuă expansiune ale tehnologiei blockchain și modei s-au ciocnit în mai multe moduri, cea mai proeminentă și inovatoare fiind cripto-moda.

Glenfiddich a intrat într-un domeniu neumblat până acum de niciun brand de whisky, prin colaborarea cu artista digitală Stephanie Fung. Aceasta a creat o colecție de cripto-modă inspirată de lucrările a trei artiști Grande Composition, pe tematica filigranului auriu iconic care decorează sticla și cutia Grande Couronne 26 ani. Fung este un designer ce locuiește în Londra, software-ul digital fiind mediu ei de lucru principal. Autodidactă și în domeniul 3D timp de patru ani, arta lui Fung prezintă cultura chineză ca o modalitate de a celebra moștenirea ei. Estetica sa de design îmbină tehnicile moderne cu temele mai tradiționale, adăugând flash-uri de culori strălucitoare și combinații de modele vii, precum îmbrăcămintea inspirațională a originilor sale.

 

Photo credit: highsnobiety.com

Cu platforma de artă „The Grande Composition”, Glenfiddich dorește să ofere artiștilor internaționali o scenă pentru reinterpretarea Grand Series, ca un mod de a încuna lansarea Grande Couronne. Astfel, Glenfiddich scoate la iveală o întreagă serie de artiști din 17 țări de pe glob, inclusiv Africa de Sud, Nigeria, Polonia și Spania, provocându-i să se inspire din estetica filigranului și să-și pună amprenta asupra ei, transformându-l în ceva nou și neașteptat. Mai precis, crearea unei colecții globale de obiecte de artă care îmbină istoria și identitatea vizuală  Glenfiddich cu culturile locale prin lentila artiștilor.

România a fost una dintre țările care a adus o amprentă locală prin colaborarea cu designerul Alexandru Ciucu, care a creat o pereche de butoni unici, inspirați de detaliile iconice ale sticle Grande Couronne 26 ani.

Iar lucrurile nu s-au oprit aici. Glenfiddich și-a canalizat energia și mai departe, intrând în universul modei digitale.

Photo credit: highsnobiety.com

Pentru colecția sa digitală, în colaborare cu Glenfiddich, Fung a creat trei articole de îmbrăcăminte cripto, fiecare ca răspuns la lucrarea unui artist de la Grande Composition. Artiștii selectați, Mzukisi Mbane din Africa de Sud, Malwina Konopacka din Polonia și David Aiu Servan Schreiber din Marea Britanie,  au răspuns la reproiectarea Grande Couronne în diferite medii și materiale – cu acestea, Fung a avut oportunități nesfârșite de a se juca cu execuția ei creativă. „Toate au stiluri distincte și medii diferite, așa că a fost frumos să le reunim într-un obiectiv digital de modă. Am vrut să păstrez amprentele și stilurile artistului, dar să le îmbin cu tăieturi moderne de îmbrăcăminte tehnologică, adăugând în același timp detalii din tradiția chineză.”, a declarat Fung.

Vezi cum a Grande Composition a prins viață în întreaga lume, pe https://www.highsnobiety.com/p/glenfiddich-explores-crypto-fashion-art-celebrate-cultural-mavericks/

SHARE