Una dintre cele mai căutate colecții de single malt din lume este ICHIRO’S MALT CARD SERIES, produsă de distileria HANYU din Japonia. Ea cuprinde 52 de îmbutelieri single cask, fiecare cu eticheta unei cărți de joc de poker plus 2 Jokeri adiționali.

Pye Palm, un colecționar de single malt suedez, proprietar al colecției, pune la bătaie pentru degustare această vastă colecție iar prezentarea va fi ținută de o somitate în domeniul whisky-ului japonez, Ștefan Van Eycken.

Lucrarea va fi ținută pe terasa hotelulului de 5 * Upper Haus Dinnind din Gothenburg între 1-3 noiembrie.

Acest eveniment unic vine desigur și cu un cost pe măsură și anume 21.000 $, cu 48 de locuri limitate. Această colecție s-a vândut în septembrie 2017 la licitația OTHEBY’S pentru suma de 455.000$. În prezent valoarea ei a ajuns la 775.000$, o investiție considerabilă în materie de whisky, mai ales că se estimează a mai fi doar 4 colecții întregi în lume.

Pye Palm a strâns această colecție în decursul a 30 de ani în numeroasele călatorii în Țara Soarelui Răsare și a decis să nu o vândă, ci să o împărtășească cu alți împătimiți de single malt exclusivist.

Este prima oară când toate cele 54 de sticle vor fi desfăcute în cadrul aceluiași eveniment .

Toate sticlele sunt semnate de către ICHIRO AKUTO, nepotul fondatorului distileriei și cel care a salvat 400 de butoaie atunci când distileria s-a închis în anul 2000 și a inventat această colecție cu cărti de joc pe etichetă.

Sláinte!

 

SHARE