Este una din axiomele care repetate obsesiv duce la obligativitate: femeile sunt mai bune la degustat decât bărbații. Dar oare este ceva adevărat în această axiomă?

În concordanță cu articolele din Forbes și Association of Psychological Science, răspunsul este da. Femeile au un simț al mirosului mai acut decât bărbații, iar mirosul ghidează mult din experiența gustului. Simțul mirosului la femei nu este sensibil mai bun decât al bărbaților, ci mult mai bun.

Un studiu realizat la Universitatea Rutgers despre cât de repede oamenii devin sensibili la anumite arome în timp a demonstrat că femeile pot descoperi arome diluate de milioane de ori, față de bărbați.

Tradus la whisky, asta înseamnă că femeile care s-au antrenat să descopere arome cum ar fi, de exemplu, mere verzi într-un distilat, vor descoperi mai repede aceste arome decât bărbații și la o concentrație mult mai mică.

Deci, de ce posesorii cromozonului Y sunt mai insensibili la arome față de posesorii de XX. Nimeni nu știe sigur dar se pare că se leagă de reproducție: femeia trebuie să detecteze mâncarea contaminată înainte să le-o ofere copiilor sau, extrapolând, la tot regnul animal, să-și recunoască puii după miros.

Statistic, în lume cam 34% dintre femei “super degustători” și numai 22% dintre bărbați au aceste super calități.

Pe scurt, da, femeile tind să aibă un miros mai bun decât al bărbaților și respectiv un simț al gustului mai bun. Dar, barbați, nu capitulați! Cu un bun antrenament și practică, putem ține steagul sus!

SHARE